Адаптування РРО та ПРРО під воєнні реалії

Адаптування РРО та ПРРО під воєнні реалії

Одне, з найпоширеніших питань від наших клієнтів з початком війни в Україні, як же зараз бути з РРО/ПРРО? Та чи застосовуються санкції у період воєнного стану за порушення в сфері РРО/ПРРО?

Державою передбачено пакет рішень, які націлені на підтримку українського бізнесу на час військового стану. Відповідно до цього впровадження РРО та  ПРРО для всіх фізичних осіб-підприємців наразі відкладається. До того ж, встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу.

Щодо конкретних санкцій, 03 березня 2022 року було прийнято закон, що стосується внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану. Саме згідно з цими змінами, санкції за порушення вимог закону про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, не застосовуються. Однак, слід звернути увагу, що санкції за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів не скасовуються!

Таким чином, всі розрахункові операції (крім вказаного виключення) під час військового стану можна проводити без реєстрації РРО чи ПРРО. Відзначимо, що ці законодавчі зміни дійсні до  25 квітня 2022 року, адже саме до цього часу продовжено військовий стан в Україні (цей термін може бути продовжено).

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.

1